به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، روز گذشته زمان رسمي ثبت نام کانديداهاي رياست جمهور به پايان رسيد و بيش از 680 نفر در انتخابات ثبت نام کردند. ثبت نام ها همراه با برخي حاشيه ها هم بود از جمله اينکه رئيس جمهور به همراه يکي از نامزدهاي انتخابات به وزارت کشور آمده بود و در کنفرانس خبري اين نامزد هم به نفع وي سخن گفت. در اين باره گفتگويي انجام داده ايم با محمد علي پور مختار رئيس کميسيون اصل نود مجلس. به اعتقاد پور مختاري اقدام رئيس جمهور بر خلاف عرف و قانون بوده است.
آقاي پور مختار ثبت نام کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري به پايان رسيد. مشخصه اصلي باز هم تعدد نامزدها و البته حضور نامزدهايي از طيف هاي مختلف سياسي بود. ارزيابي شما از اين تعدد کانديدا چگونه است؟
متعدد بودن کانديداها خصوصا اينکه از طيف هاي مختلف سياسي هم هستند، نشان دهنده انگيزه همه طيف ها براي حضور در عرصه انتخابات و انتخاب شدن و بدست گرفتن مديريت اجرايي کشور است. از طرف ديگر نشان دهنده ظرفيت بالاي نظام است براي اينکه همه کساني که علاقمند به خدمت به مردم و نظام هستند بتوانند حضور داشته باشند. البته در کنار اين امکان پذير نيست که شوراي نگهبان همه کانديداها را تاييد کند و زياد بودن کانديداها باعث سختي انتخاب مردم خواهد شد و آرا تقسيم مي شود و انتخابات به مرحله دوم کشيده خواهد شد.
البته با وجود چهره هاي برجسته اي از جريان هاي مختلف سياسي کشور انتظار مي رود در روزهاي آينده برخي از نامزدها خودشان کنار بکشند. مشخصا درباره جريان اصول گرايي به نظر شما بهتر نيست با يک همفکري و تدبير به يک گزينه برسند يا حداقل تعداد گزينه هاي موجود را کم کنند؟
بله همين طور است. اين را جزو الزامات کار مي دانم که حتما خودشان بنشينند و به يک توافقي برسند. توافقي که به آن پايبند باشند و بر اساس واقعيات و با نگاه به اقبال عمومي که ملاک و معيارش هم نظرسنجي هاي دستگاههاي قابل اعتبار است، رقابت دروني را به حداقل برسانند. تا اينجا احساس تکليف خوب است و شوراي نگهبان هم ممکن است تعدادي را تاييد کند ولي در ادامه کار به اعتقاد من خود آنها بايد به نفع همديگر کنار بروند. مثل روندي که در اکثر کشورهاي جهان وجود دارد و کانديداها بعد از رقابت هاي درون حزبي به يک نفر مي رسند. اين موضوع تعدد کانديداها را کم مي کند و افراد توانمند را به عرصه وارد مي کند.
ثبت نام در آخرين روز حاشيه هايي هم به همراه داشت. از جمله حضور رئيس جمهور در ستاد انتخابات و همراهي او با رحيم مشايي و حتي سخنراني در کنفرانس خبري در حمايت از او. به نظر شما اين اقدام بر خلاف عرف و قانون نيست؟
قطع يقين اين اقدام آقاي رئيس جمهور خارج از عرف و قانون است. نبايد به رئيس جمهور اجازه مصاحبه در آن مکان داده مي شد. ايشان بلاخره به عنوان يک فرد عادي و به قول خودشان با گرفتن مرخصي در کنار آقاي مشايي قرار گرفته بود پس دلايلي براي مصاحبه کردن و حمايت وجود نداشت. به اعتقاد من اين حرکت بر خلاف قانون است.
اين توجيه که من مرخصي گرفته ام و اينجا حاضر شده ام منطقي است. چنين چيزي به لحاظ حقوقي مشکل ندارد؟
حتما نمي تواند منطقي و قانوني باشد. اصلا معنا ندارد که رئيس جمهور مرخصي بگيرد و بيايد در حمايت يک کانديدا مصاحبه کند. اينکه به همراه رحيم مشايي آمده است مانند برخي ديگر که نامزدهايي را همراهي کرده اند عيبي ندارد ولي اينکه در حمايت از او سخن بگويد و مصاحبه کند اصلا درست نيست. اين اقدام به معناي واقعي تبليغ رئيس جمهور براي يکي از نامزدها است.
از چندي قبل خبرها و البته تذکرات و هشدارهايي درباره احتمال استفاده از امکانات دولتي ديده مي شد. شما خودتان به عنوان رئيس کميسيون اصل نود مجلس با چنين پديده اي مواجه بوده ايد؟ آيا اتفاق مي افتد؟
اين تحرکات دارد رصد مي شود هم از طرف ما در کميسيون اصل نود مجلس و هم از طرف نهادهاي نظارتي. آنچه ما مشاهده کنيم به شوراي نگهبان گزارش مي دهيم و درباره آن اظهار نظر مي کنيم.
خبري هم روزهاي اخير درباره پرونده شکايت از رحيم مشايي در کميسيون اصل نود منتشر شده بود. داستان چيست و به کجا رسيد؟
اجازه دهيد فعلا در اين باره صحبتي نکنيم چون بناي ما اين است که درباره افراد صحبت کنيم.
در هفته هاي اخير رهبر معظم انقلاب شاخص هاي مختلفي را براي انتخاب رئيس جمهور آينده بيان کرده اند. به نظر شما معطوف به اولويت هاي کشور ما چه مشخصه هايي برجسته تر است؟
به اعتقاد من کارآمدي و مديريت قوي در حوزه کلان کشور و توجه به چگونگي رفع و حل مشکلات اقتصادي که ملت درگير آن هستند به عنوان مهمترين شاخصه هاي اصلي محسوب مي شوند. در عين حال اعتقاد و وفاداري به ارزش هاي انقلاب و نظام و مردم هم از ديگر شرايط مهم است.
آقاي هاشمي هم ديروز ثبت نام کردند. نظري در اين خصوص داريد. فکر مي کنيد چه تاثيري بر آرايش سياسي خواهد داشت؟
ايشان در دقيقه 90 احساس تکليف کرده است. بگذاريد پيش بريم ببينيم بعد چه مي شود.
آقاي پور مختار شما هشدارها و اظهار نظرهاي مختلفي که در ماههاي گذشته درباره احتمال وقوع فتنه دوم بيان شده را چقدر جدي مي دانيد آيا نشانه هايي از تلاش براي حرکت به اين سمت را مشاهده کرده ايد؟
واقعيتي که وجود دارد اين است که دشمن غافل نيست از اينکه که اتفاقاتي مثل گذشته را تکرار کند يا تحرکات و اقداماتي به نحو ديگري انجام دهد. حرف هايي که بعضا زده مي شود، تحريکاتي که صورت مي گيرد و اطلاعات نادرستي که بعضا در جامعه پخش مي شود به نحوي تحريک کننده است و بايد جلوش گرفته و برخورد شود و اجازه داده نشود که اين رفتارها ذهن مردم را تخريب کند از اين جهت که رايي که مي دهند درست شمرده نمي شود. افرادي بودند و الان هم هستند که براي پيش بردن اهداف خود از اين مسايل مطرح مي کنند ولي به اعتقاد من تاثيري نخواهد گذاشت.
منبع:فردا نيوز